«Слуга народу» з Чернівців заявив, що Зеленський не підтримує вступ України в НАТО (ВІДЕО)

27.01.2022 23:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Президент України Володимир Зеленський не підтримував вступ України в НАТО, коли був кандидатом у президенти. Але тепер Зеленський має вдавати, що він підтримує членство в Альянсі, оскільки зобов’язання щодо вступу України до ЄС та НАТО були внесені у Конституцію.

Про це сказав народний депутат з фракції “Слуга народу” Георгій Мазурашу з Чернівців у ефірі UkrLive, пише МБ.

Мазурашу зауважив, що гучні вимоги Зеленського до союзників мають показати українцям, що в НАТО Україну не чекають. У такий спосіб влада готує суспільну думку для повернення позаблокового статусу, вважає депутат.

- Хотів сказати з приводу НАТО. Не секрет, що Володимир Зеленський, коли був кандидатом в президенти, не йшов на цю посаду з прапором, що ми йдемо до вступу в НАТО. Це всі знають, – сказав Мазурашу.

- Чому у нього змінилася позиція? Тому що він став президентом України, а в Конституцію вписали, у попередньому скликанні у 2019 році внесли зміни, і з нейтрального помінявся курс на НАТО. Він мусить як президент і гарант Конституції, яка чинна, говорити про НАТО, – додав депутат.

- Тепер, коли в суспільстві збільшився відсоток (без Криму і частини Донбасу) за соцопитуванням тих наших громадян, які ніби підтримують вступ до НАТО, президент, на моє відчуття, загострив це питання, тобто почав говорити ледь не ультимативно: "Ну що, берете нас в НАТО чи не берете, для того, щоб показати суспільству, що насправді НАТО нас не чекає. Щоб утворювати підгрунтя для зворотніх змін, – вважає Мазурашу.



- Зміни до Конституції у 2019 році були внесені без відповідного мандату від народу. Я вже не раз казав, що в попередньому скликанні не було триста плюс депутатів, які прийшли в парламент з програмними пунктами, що вони мають намір внести зміни до Конституції і поміняти статус з нейтрального на вступ до НАТО, – сказав Мазурашу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews