Фантастична повість для дітей вийшла у видавництві "Чорні вівці"

12.02.2022 10:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На початку лютого в дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» з’явилася друком дебютна книжка журналістки, креативної директорки студії брендингу та мами двох синів Юлії Рацебуржинської «Зоряний кур’єр». Авторка зізнається, що писати для дітей – велика честь і гігантська відповідальність.

- Діти – найбільш чесні читачі. Якщо історія їх не захоплює, вони ніколи не робитимуть вигляд, що вона класна – якою модною та би не була, – переконана письменниця.

«Зоряний кур’єр» – це фантастична повість для розумників з великими мріями. У ній йдеться про 8-річного хлопчика Мартина та його собаку Бабаку, які завжди приносять з прогулянок знахідки сумнівної цінності. То здутий м’яч, то зламаний бінокль... Та якось Бабака натрапляє на дивне місце і починає приносити господарям неймовірні предмети: секундомір, що сповільнює час, ручку, яка пише те, що людина не наважується сказати. Виявилося, то на Землю впав зореліт голуба-кур’єра Міжгалактичної служби доставки. Сім’я Мартина береться допомогти космічному пернатому повернутися додому, навіть не здогадуючись, які випробування на них чекають.

За словами авторки, задум цієї книжки з’явився в її голові так несподівано, що не залишив вибору – довелося написати історію, щоб дізнатися, чим усе закінчиться. «Зоряний кур’єр» – це повість для тих, хто любить, коли сюжет тримає у напрузі й до кінця не зрозуміло, чого очікувати, – говорить  Юлія Рацебуржинська. – Це історія про космос, людей, здійснення мрій, і про те, як знання допомагають знаходити вихід із безнадійних, здавалось би, ситуацій». У книжці нема нудних повчань, а є динамічна історія із кумедними випадками, які неодноразово змусять вас усміхнутися. «А, може, й засміятися вголос», – додає авторка.

Художнє оформлення книжки зробила Анастасія Ярощук. Її ілюстрації не просто вдало доповнюють текст, а й розповідають окрему історію. Це допоможе читачеві краще уявити всю цю космічну мороку, в яку потрапляє сім’я Мартина.

До 17 лютого триває передпродаж книжки на сайті видавництва: https://cutt.ly/jOJIaA6

null
Фото з мережі Інтернет

Довідково

Юлія Рацебуржинська народилася 5 лютого 1991 року в Білій Церкві. З дитинства марила журналістикою, років у 12-ть почала публікуватися у місцевих виданнях. Знадобилося 15 років в професії, щоб зрозуміти, що це не те, на що вона готова витратити своє життя. В голові Юлії завжди стільки ідей, що в рамках журналістики певної миті стало затісно.

- Я почала генерувати ідеї на професійній основі як креативна директорка студії брендингу, – говорить  Юлія Рацебуржинська. – Але головна моя посада – менеджер із подолання вікових криз, фахівець із роботи з протестами проти овочевого рагу і прибирання іграшок. Скорочено – мама. Це найскладніша робота, але вона найбільше надихає.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews