Аліна Паш не поїде на Євробачення-2022. Чому?

16.02.2022 22:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Співачка Аліна Паш, яка виграла відбір на Євробачення-2022, зняла свою кандидатуру з конкурсу після скандалу довкола її поїздки до анексованого Криму.

Про це вона повідомила в своєму Instagram.

"Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль", - повідомила співачка.

Паш заявила, що дотримується законів України, не хоче війни та ненависті, пише BBC.

"У що вилилась ця історія - це зовсім не те, що я закладала у свою пісню".

Водночас Суспільне повідомляє, що сьогодні саме Організаційний комітет національного відбору на Євробачення ухвалив рішення про припинення участі Аліни Паш у відборі і вона не представлятиме Україну на Євробаченні-2022.

"Артистка висловила згоду з таким рішенням", - підкреслюють в оргкомітеті.

В оргкомітеті пояснюють, що правила відбору дозволяють припинити участь учасника у відборі, якщо він надав недостовірну інформацію або приховав інформацію про себе. Підставою була відповідь Держприкордонслужби, яка повідомила про недостовірність довідки, яку Аліна Паш представила як свідоцтво своєї поїздки до Криму у 2015 році саме через український пункт пропуску в Херсонській області.

Представника України на Євробаченні-2022 тепер оберуть серед інших фіналістів відбору.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews