Прийомна сім'я та дитячий будинок сімейного типу: як долучитися до виховання дітей-сиріт

21.02.2022 12:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

В Україні всебічно підтримують створення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Йдеться про дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї.

Дитячий будинок сімейного типу – це сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, і бере на виховання 5-10 дітей.

Прийомна сім'я – це сім’я або особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла на виховання від однієї до чотирьох дітей.

Читайте також

Більше 12 мільйонів гривень надійшло в область для придбання житла дітям-сиротам Буковини

На утримання дітей, яких беруть на виховання, щомісячно виділяють грошове забезпечення. Водночас батьки-вихователі/прийомні батьки отримують заробітну плату.

Якщо ви небайдужі до долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і маєте бажання взяти одну чи декількох на виховання – за більш детальною інформацією звертайтеся до служби у справах дітей Чернівецької міської ради. Номер телефону – 0372 55 84 65

Довідково

У Чернівцях вже функціонують три дитячі будинки сімейного типу та сім прийомних сімей. У них, загалом, виховують 34 дитини. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews