У Чернівців з’явилося нове місто-побратим з Німеччини

07.04.2022 12:55   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Цього тижня депутати німецького міста Мангайм проголосували за надання Чернівцям статусу міста-побратима.

Про це повідомив мер Чернівців Роман Клічук.

– Як міський голова мав честь виступити перед депутатами Мангайму на сесії, яка була присвячена Україні та Чернівцям, – написав Клічук на своїй сторінці у Фейсбуці. – Я розповів, як живе наше місто зараз і як ми стали одним із гуманітарних центрів допомоги на заході України для всіх, хто на сході та півночі країни залишився без свого дому та вимушений був рятуватись від бомбардування. Місто Мангайм для Чернівців — більше, аніж друг і союзник, тож тепер ми це закріпили офіційно побратимськими відносинами. Розраховую на ще більшу підтримку Чернівців під час війни та взаємодію по стратегічних проєктах.

Мангайм – місто на південному заході Німеччини. Входить до двадцятки найбільш густозаселених міст країни. Мангайм славиться науковим потенціалом і відомий технічними винаходами: тут з’явився перший у світі двоколісний велосипед (1817), автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння (1886) та реактивний літак (1929).

Нагадаємо, статус міста-побратима із Чернівцями вже мають Саскатун (Канада), Клагенфурт (Австрія), Дюссельдорф (Німеччина), Конін (Польща), Назарет (Ізраїль), Сучава (Румунія), Кишинів (Молдова).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews