На Буковині просять відділити УПЦ від юрисдикції Московської патріархії (ВІДЕО)

08.04.2022 00:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Парафія на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що у місті Заставна, просить скликати Синод УПЦ, щоб засудити дії Кирила і відділити УПЦ від юрисдикції Московської патріархії.

Відеозвернення парафія виклала на своїй ФБ-сторінці, пише МБ.

Церква та парафіяни звернулися до Предстоятеля Української Православної Церкви митрополита Онуфрія.

“Особливого цинізму всьому беззаконню, яке чиниться у даний час росіянами, додає той факт, що цю ненависну Богу війну виправдовує предстоятель РПЦ патр. Кирило та його речники. Ми вже чули не одноразово зі слів очевидців, що разом з військами окупантів заходять на нашу землю військові капелани, духовенство РПЦ, яке підтримує та благословляє злочинні дії російських військових та їхнього керівництва. Патріарх з першого дня війни дав зрозуміти нам, що ніякого співчуття з його вуст ми не почуємо", - йдеться у повідомленні парафії.

У церкві обурилися, що Кирило благословив російські війська на війну.

“Нас охоплює разом із болем та переживаннями за своїх рідних жах, що людина, яку ми вважали своїм патріархом не просто промовчала, дивлячись на всі ці жахіття, а ще й благословив на все це російські війська. У дні, коли ми з жахом споглядали за вищезгаданими результатами так званого "звільнення" передмістя Києва, патріарх у головному храмі ЗС РФ служив літургію, що було жестом підтримки дій загарбницької армії РФ та їх нелюдських вчинків", - продовжили у повідомленні.

Митрополита Онуфрія просять скликати якомога швидше Собор УПЦ.

"Скликати Собор УПЦ для повноцінного відділення нашої УПЦ від юрисдикції Московської патріархії. Якщо зараз немає як скликати Собор, проведіть хоча би Священний Синод, щоб засудити дії патріарха Кирила, висловити йому недовіру, як головному транслятору небезпечної для чистоти православного християнства ідеології "русского міра" та визначити можливий шлях нашої Церкви до повної незалежності, тобто автокефалії", - зазначається у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews