Помер колишній ректор ЧНУ та почесний чернівчанин Степан Костишин

12.04.2022 15:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Пилип Пухарєв

Сьогодні, 12 квітня, не стало Степана Костишина – науковця, громадського діяча та колишнього ректора Чернівецького національного університету. Йому було 90 років. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Олексій Каспрук, чернівецький депутат та голова міської ради у 2014-2020 роках.

"Ерудована, мудра, порядна та щира людина, яка дала крила для життєвого польоту багатьом студентам, викладачам, молодим вченим. Еталон відповідальності у стосунках з людьми, справжній патріот Чернівців [...] Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять", – написав Каспрук.

Прощальні слова Степану Степановичу написав у фейсбуці його онук, Степан Руденко:

"Дідусь…Степан Степанович Костишин.

Ще так багато хотілося тобі сказати. У нас ще стільки було заплановано спільних справ. Я ще не виконав усі твої завдання до Великодня. А у нашому садку вже пустили бруньки дерева і кольоровими намистинками виблискують первоцвіти.

Ти навчив мене головному – вірити у свої сили, рухатися вперед, тримати слово, вирішувати найкрутіші завдання, а головне – цінувати людей, приходити на допомогу, не чекаючи поки про це попросять.

Ти відкрив для мене славну історію нашого роду, Україну, Чернівці й весь світ, навчив любити життя, кожну його хвилину.

Без тебе осиротіла вся наша велика родина. Нам так не вистачатиме твоєї нестримної енергії, мудрості та доброти.

Дідусю, хай білим птахом лине у вирій твоя душа. Не турбуйся, ми тут не схибимо, Україна переможе і буде мир".

Степан Костишин з онуком. Фото з сімейного архіву

 

Степан Костишин із родиною. Фото з сімейного архіву

Довідково

Степан Костишин народився 7 лютого 1932 року у селі Звинячі Тернопільської області. Із відзнакою закінчив Чернівецький університет. Від 1961-го працював на факультеті біології ЧНУ. У 1985-му захистив докторську дисертацію. Займав посаду ректора ЧНУ у 1987-2001 роках. Від 2002-го очолював кафедру екології та біомоніторингу та працював радником ректора університету.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews