Понад сто гектарів у Чернівцях віддадуть під вирощування сільгосппродукції

15.04.2022 13:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Сто п’ять гектарів (це як 145 футбольних полів) міської землі роками незаконно засіювали соєю, у той час, як міський бюджет отримав від цього нуль гривень прибутку.
 
Йдеться про ділянку з двох сторін обабіч дороги, яка сполучає вул.Січових Стрільців з МКП «Калинівський ринок» (з напрямку с.Магала), яка використовувалась для промислового вирощування сої. Рішень про їх передачу будь-кому у використання чи у власність не було.
 
Після заклику Президента розпочати посівну кампанію всюди, де це можливо, Департамент урбаністики та архітектури ЧМР підготував на розгляд сесії міськради пропозиції щодо оренди цих гектарів. Землю пропонують використовувати для вирощування сільгосппродукції. Важливо, що законодавчо це вже врегульовано – нещодавно запровадили нові правові механізми, які ставлять на перше місце інтерес суспільства у забезпеченні продовольством.
 
"Усі ми розуміємо, що міська рада – це не сільрада чи фермерське господарство, - кажуть у Ратуші. - Тож довіримо вирощування сільгосппродукції професіоналам".
 
Орендувати землю зможе той підприємець, який готовий невідкладно провести посівну компанію, а також відповідає наступним критеріям:
 
▫️офіційно зареєстрований як фермерське господарство та має в наявності необхідну техніку;
▫️гарантуватиме дотримання умов щодо орендної плати за землю;
▫️готовий виступити замовником на розроблення документації із землеустрою.
 
Що це дасть? 
 
Українці отримають продовольчу безпеку – вирощену на своїй землі продукцію.
 
Орендар зможе заробити кошти – створити доданий продукт в декілька мільйонів гривень.
 
Міський бюджет отримає гроші для виконання своїх соціальних зобов’язань та фінансування витрат, які виникають внаслідок війни.
 
"Усі правовідносини мають бути не тільки вигідні, а й регламентуватися виключно законними процедурами. Приємно чути проактивну позицію депутатів міської ради, які готові невідкладно розглянути таке рішення. Адже депутати розуміють, що Чернівці мають бути надійним тилом під час війни", - підсумували у міській раді.
 
 
 
На зображенні може бути: трава, дерево та природа
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews