Звернення щодо суду над патріархом Кирилом підписало 427 священиків УПЦ МП. Скільки з Буковини

17.04.2022 00:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Збір підписів під зверненням духовенства УПЦ до Предстоятелів Східних Церков щодо суду над патріархом Кирилом був учора, 16 квітня, закритий.
 
- Ми сподівались зібрати бодай 100 підписів, - каже автор звернення протоієрей Андрій Пінчук з Дніпропетровської області. - Під зверненням стоять підписи 427 осіб в священому сані. Ця цифра - покажчик не тільки тих, хто поступає по своїй совісті, але й тих, хто не боїться цього робити попри погрози та можливі репресії. Багато священиків в розмовах підтримали наше звернення, але їм не вистачило мужності підписати його - з остраху за своє майбутнє та майбутнє своїх родин.
 
Що ж, кожен відповідатиме не тільки за свої слова, але й за своє мовчання.
Починаємо процедуру подання звернення у грецькому перекладі для подальшого розгляду до Собору Предстоятелів Константинопольської, Александрійської, Антиохійської, Ієрусалимської та Кіпрської церкви, яким підсудний патріарх Кирилл.
Англійська версія звернення буде направлена до Предстоятелів інших православних церков для ознайомлення.
 
Російська версія звернення буде направлена патріарху Кірілу для розуміння того, що він накоїв в Україні і в чому його звинувачує українське духовенство.
 
null
Фото з мережі Інтернет
 
Під зверненням підписалися 9 представників УПЦ МП з Буковини:

Бондар Олег, протоієрей, Чернівецька єпархія
Левченко Василь, священник, Чернівецька єпархія
Сливка Павло, протоієрей, Чернівецька єпархія
Коритнік павло, протоієрей, Чернівецька єпархія
Соболь Віталій, протоієрей, Чернівецька єпархія
Черський Віталій, протоієрей, Чернівецька єпархія
Задорожняк Сергій, протоієрей, Чернівецька епархія
Кнігніцький Микола, протоієрей, Чернівецька єпархія
Біньковський Іван, протоієрей, Чернівецька єпархія
 
Патріарха Кирила звинувачують у тому, що він проповідує доктрину "русского мира", яка не відповідає православному вченню та має бути засуджена як єресь.

Також зазначають, що Кирил скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews