Змагання з робототехніки та автоперегонів відбулись у Чернівцях під час "Технофесту" (ФОТО)

05.06.2022 08:40   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Макети мосту Патона та Дністровської ГАЕС змагання з робототехніки, автоперегонів – у Чернівцях провели «Технофест – 2022». Захід зорганізували біля Чернівецького обласного краєзнавчого музею на вулиці Ольги Кобилянської, приурочили його до Міжнародного дня захисту дітей.

Упродовж дня просто неба керівники технічних гуртків, їх вихованці, проводили цікаві досліди, наочні демонстрації різноманітних законів фізики, хімії та математики. Усі присутні мали унікальну нагоду не лише спостерігати за перебігом експериментів, а і виконати їх особисто, дізнатись про незвичайні властивості речовин, які ми щодня використовуємо у побуті.

Вихованці гуртків робототехніки демонстрували сучасне високотехнологічне обладнання, проєкти із використання роботів у житті людини. Також відбулися змагання автономних роботів-сумоїстів, збудованих на платформі Lego та робо автомобілів Arduino. Відвідувачі Фестивалю могли спробувати самостійно їх конструювати та програмувати, а також друкували сувеніри на 3D-принтері.

На мінітрасі охочі долучалися до перегонів трасових автомоделей, виготовлених гуртківцями.

Для прибічників мистецького напрямку діяла виставка від вихованців гуртка «Художня кераміка». Відвідувачі фотографувалися у цікавих масках, які виготовили вихованці гуртка «Моделювання та конструювання одягу».

На базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді упродовж літа діятиме Школа юного техніка. То ж всі, кого зацікавили локації цьогорічного Фестивалю, можуть долучитись до тематичних змін. Деталі на сайті організатора: https://ocnttum.com/

Фестиваль науки і техніки «Технофест – 2022» було організовано за сприяння департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews