На Буковині за незаконне перевезення бурштину перед судом постане іноземець (ФОТО)

20.07.2022 09:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Правоохоронці викрили водія-іноземця, який намагався вивезти з України поза митним контролем приблизно 60 кілограмів обробленого бурштину та виробів із нього. Ринкова вартість нелегального вантажу становить понад 720 тисяч гривень.

Слідчі ГУНП скерували до суду обвинувальний акт. Порушнику загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували: працюючи водієм-далекобійником, 46-річний іноземець під час перебування в Україні купив намистини та готові браслети з дорогоцінного каміння – бурштину. Чоловік придбав їх незаконно без документів, що підтверджують законність походження дорогоцінного каменю.

Іноземець намагався нелегально вивезти придбаний бурштин з України через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Порубне-Сірет». Під час митного огляду вантажівки співробітники прикордонної служби та ДМС виявили 58 пакетів з незадекларованим бурштином.

Відповідно до висновку експерта, намистини різних кольорів є галтованим бурштином у декоративних елементах і бурштином пресованим. Загальна маса вилученого дорогоцінного каміння становить більше 56,5 кілограмів. На момент вчинення кримінального правопорушення ринкова вартість такої кількості бурштину становила приблизно 725 тисяч гривень без ПДВ.

Слідчі поліції повідомили іноземцю про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240-1 (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України, а також склали обвинувальний акт. Водія обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні бурштину в значних розмірах, законність походження якого не підтверджується відповідними документами.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Спеціалізована екологічна прокуратура Чернівецької обласної прокуратури, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews