Буковина отримала медичну допомогу з Німеччини на чверть мільйона євро (ФОТО)

23.07.2022 08:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Із початку війни Буковина отримала чотири транші медичних товарів від Уряду Баварії на загальну вартість близько 250 тисяч євро. Сьогодні благодійники приїхали в область із черговим вантажем допомоги, аби й надалі підтримувати медичну сферу краю та розширювати партнерство у інших галузях.

Основні аспекти нарощення співпраці начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк обговорив під час зустрічі із спеціальним уповноваженим від Уряду Баварії у Чернівецькій області, членом організації Lions Clubs International Філіпом Блобелем.

- Дякую за турботу, яку ви проявляєте до українців. Спасибі нашим німецьким друзям та партнерам, які долучаються до цього процесу. Ваша допомога – неоціненний вклад у нашу країну, яка бореться з агресором. Ми маємо намір успішно продовжувати співпрацю з вами, – сказав Руслан Запаранюк.

Руслан Запаранюк також окреслив основні завдання, над реалізацією яких наразі працюють в області. Серед них, зокрема, надання соціальних послуг та допомоги вимушеним переселенцям, злагоджена робота митниці та облаштування пунктів пропуску на державному кордоні.

- Багато вимушених переселенців проживає у освітніх закладах Буковини. Невдовзі розпочнеться навчання, тож маємо переселити їх у інші місця компактного проживання, які мають бути готові до опалювального сезону. Наразі це один із основних викликів для нас, – додав він.

Натомість Філіп Блобель розповів про свою місію на Буковині та напрямки допомоги, яку можуть надавати області.

- Ми прибули із черговим гуманітарним вантажем. Цього разу він призначений Чернівецькій обласній клінічній лікарні та перинатальному центру, з якими ми маємо намір укласти меморандуми про співпрацю. Для нас честь допомагати вам, – зазначив Філіп Блобель.

Під час зустрічі говорили про потреби ВПО на Буковині, проєкти будівництва та реконструкції житла для внутрішньо переміщених осіб, а також розвиток партнерських відносин у економічній, культурній та соціальній сферах.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews