Поблизу аеропорту у Чернівцях на 15 гектарах облаштують індустріальний парк

17.08.2022 09:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Неподалік аеропорту "Чернівці" на ділянці площею 15 гектарів розташується індустріальний парк. Про це на пресконференції розповіли міський голова Роман Клічук та директор департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування міськради Сергій Бостан.

Фахівцями департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради була розроблена «Концепція Індустріального Парку «Чернівці», що має  на меті покращення економічних показників та залучення інвестицій у громаду. 

- Створення індустрального парку в Чернівцях відкриває можливості та переваги і для інвесторів, і для розвитку міста, - переконаний Роман Клічук. - Для громади його створення – це, безперечно, підвищення інвестиційної привабливості, це додаткові робочі місця, це збільшення податкових надходжень до місцевого бюджету. Зазвичай, індустріальні парки відкриваються у місцях, де є залізничні колії, дороги, аеропорт. Та ділянка, яка була обрана, якраз знаходиться неподалік аеропорту та на околиці міста. Зі свого боку ми відповідаємо за виділення ділянки і за мережі, які мають йти до неї. Для нашої громади це дуже важливий крок, тому на наступній сесії ми маємо прийняти рішення і дати рух створенню індустріального парку.

- Створенням індустріального парку ми вирішуємо одразу декілька завдань, які стимулюватимуть економічний розвиток громади, - каже Сергій Бостан. - Індустріальний парк, як інноваційний спосіб підвищення інвестиційної привабливості, стане зразком, який дасть поштовх залученню інвестицій.

Проєкт концепції Індустріального парку розглянуть на сесії міськради за місяць-півтора. За цей період планується обговорити його з експертами та громадськістю, щоб почути їхню думку і за потреби внести корективи. Планується, що парк зареєструють до 2023 року, а його функціонування передбачене з 2024-го.

Що дасть нашій громаді поява індустріального парку?

- створення нових робочих місць для мешканців;

- підвищення конкурентоспроможності території;

- збільшення можливостей для малого та середнього підприємництва за рахунок появи нових виробничих місць та налагодження нових зв'язків для комунікації;

- збільшення надходжень до бюджету;

- підвищення рівня ділової активності бізнес-середовища;

- залучення новітніх технологій виробництва товарів та послуг;

- можливості з відновлення та масштабування релокованого бізнесу в умовах воєнного та поствоєнного стану.

 Довідково

Індустріальний парк «Чернівці» створюється на території Чернівецької міської територіальної громади відповідно до Закону України «Про індустріальні парки» від 21 червня 2012 року №5018-VI (із внесеними змінами). Створення індустріального парку передбачене Інтегрованою концепцією розвитку міста Чернівці 2030, схваленою рішенням міської ради №1728 від 20.06.2019 та відповідає стратегічній цілі: "Місто науки та креативної економіки".

Презентована нині концепція окреслює мету створення парку, його функціональне призначення, суб’єктів діяльності, характеристику території за адресою: вул. Комунальників (орієнтовна площа  -15 га) та переважні види забудови. Також концепція визначає інтегрованість в стратегії ЄС, конкурентні переваги для інвесторів, державні стимули для суб’єктів та етапи створення і розвитку індустріального парку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews