Виставка про дружні стосунки Назарія Яремчука та Володимира Івасюка відкрилася у Чернівцях (ФОТО)

22.08.2022 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
До Дня незалежності України у Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка відкрилася виставка світлин з фондів меморіального музею Володимира Івасюка «Україні – життя, і серця, і пісні» (про дружні стосунки Назарія Яремчука та Володимира Івасюка).
 
З фотографій посміхаються молоді, щирі обличчя вірних друзів, сповнені радощів та надій.
 
Буковинці і гості міста також мали можливість помилуватись живописом Юрія Гушкевича, голови Чернівецької обласної організаці Національної спілки художників України. Музичним сувеніром для відвідувачів стали відомі українські пісні у виконанні солістів філармонії.
 
Ще одним мистецьким дарунком стало театралізоване музичне дійство «Великий млин» за творами української письменниці, учениці Михайла Григоровича Івасюка, Віри Китайгородської.
 
Назарій Яремчук у своєму ессе «Орфей синіх гір» так писав про композитора Володимира Івасюка:
«…Він сів за рояль. Зробив стрімкий пасаж по клавіатурі і заспівав нову пісню, яку я, на жаль, ніколи не виконував:
Коли між нами не було нічого,
Коли нічого більше не було,
Ні ти, ні я не знали про кохання…
У музиці його, у віршах відчувалося філософське ставлення до буття. Тонке відображення високих нюансів любові, інтимних переживань пронизувало твір невидимими променями справжнього».
 
 
  
  
 
 
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews