Розтрата зерна на 4 мільйони гривень: керівництво держкомбінату Чернівецької області постане перед судом

07.11.2022 18:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Про підозру повідомили колишнім службовим особам державного комбінату хлібопродуктів.

Детективи Бюро економічної безпеки України спільно із оперативниками ДСР Національної поліції викрили протиправну діяльність керівництва одного із держкомбінатів у Чернівецькій області. 

Встановлено, що в.о. керівника та керівник структурного підрозділу держпідприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, вчинили розтрату зерна пшениці, яке знаходилось на зберіганні комбінату. Загальна вартість завданих збитків склала понад 4,3 мільйона гривень.

За привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах передбачено позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна (відповідно до ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ у співпраці зі співробітниками Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 За матеріалами borgexpert.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews