У Чернівцях стартував опалювальний сезон

07.11.2022 22:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У "Чернівцітеплокомуненерго" назвали цьогорічний сезон одним із найважчих.

З 7 листопада у Чернівцях стартував опалювальний сезон, у житлових будинках та стаціонарних закладах запрацювало централізоване опалення. Однак, чи постійно буде тепло у чернівчан, розповіли у "Чернівцітеплокомуненерго".

За словами директора МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Ігоря Ніколенка, на балансі підприємства перебуває 90 котелень, однак наразі запустити повинні лише 38 найбільших котелень, які обслуговують теплом 80% міста. 

Також, Ніколенко наголосив, що не дивлячись на те, що опалювальний сезон стартував, не в усіх будинках буде тепло. Адже наразі є незначні проблеми щодо готовності житлового фонду. 
 
«Є така частина проблематики, як на сьогоднішній день ряд будинків не відкрита забірна арматура і ми поки що не можемо туди пустити теплоносій. Внутрішньо-будинкова система може бути заповітрена. Якщо внутрішньо-будинкова система заповітрена – це означає, що немає нормальної циркуляції від теплоносія», - розповів директор підприємства. 
 
Також, Ігор Ніколенко додав, що підприємство забезпечене резервами матеріалів та обладнання на випадок надзвичайних ситуацій, однак вони створені в межах фінансових можливостей підприємства, тому покрити всю необхідність під час виконання робіт при надзвичайних ситуаціях "Чернівцітеплокомуненерго" не може. 
 
Також, відомо, який станом на сьогодні борг чернівчан перед теплокомуненерго - він  становить майже 50 мільйонів гривень. Як результат, є загроза автоматичного списання коштів підприємства на користь енергокомпаній. 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews