Закінчився конкурс адвокатів для надання БВПД на Буковині (ФОТО)

15.11.2022 08:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях відбувся завершальний етап цьогорічного  конкурсу з відбору адвокатів, яких залучатимуть для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області.

Відбір проводила комісія на чолі з директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадієм Мунтяну. До складу комісії входили представники Регіонального та Чернівецького місцевого центру з надання БВПД, адвокатури, міжрегіонального управління Міністерства юстиції, а також суддів та представників громадських організацій.

Загалом конкурс проходив у декілька етапів. Перший відбувся без персональної участі адвокатів. Тут комісія розглядала надіслані Координаційним центром з надання правової допомоги скан-копії документів адвокатів. Представники комісії оцінювали їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до адвоката дисциплінарних стягнень, а також враховували результат проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

На завершальному етапі конкурсу комісія провела індивідуальні співбесіди з адвокатами, під час яких оцінювались мотивація до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельність, емоційна врівноваженість та вміння адвоката представити приклади надання правової допомоги.

У цьогорічному конкурсі взяли участь 11 адвокатів. Вони виявили бажання долучитися до співпраці з системою БПД, аби допомагати людям (передусім, найуразливішим) вирішувати правові проблеми, а також здобути практичний досвід у різних категоріях справ.

- У руках адвоката – відновлення справедливості. Але не всі люди можуть собі дозволити оплатити послуги адвоката, тому насамперед хочеться допомагати тим, хто не має такої змоги, – каже одна з учасниць конкурсу, адвокат Світлана Юрчук.

Адвокат Євген Вижковський переїхав на Буковину з Харкова у квітні 2022 року, після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

- Війна змусила переосмислити багато речей у житті. Наразі хотів би більше займатися кримінальними справами, адже вбачаю велику потребу допомагати людям саме у цій сфері» – зізнається учасник конкурсу, адвокат Євген Вижковський.

Читайте також

Як чернівчанам отримати безоплатну правову допомогу?

За словами голови конкурсної комісії, директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадія Мунтяну, конкурсанти продемонстрували належний рівень знань, умінь та навиків, необхідних для надання безоплатної вторинної правової допомоги. А результати конкурсу будуть оприлюднені 2 грудня 2022 року на сайті системи надання безоплатної правової допомоги в розділі «Реєстр адвокатів».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews