Терор не обмежується нашими державними кордонами, - Володимир Зеленський

15.11.2022 22:55   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні у відеозверненні до українського народу Президент України назвав суттєвою ескалацією падіння російських ракет на територію Польщі.

"Сьогодні сталося те, про що ми давно попереджали - Терор (росії ред.) не обмежується нашими державними кордонами. російські ракети вдарили на території Польщі", - зазначив Володимир Зеленський.

 

Президент додав, що неодноразово вже Україна попереджала, що держава-терорист не обмежиться лише Україною, а сьогодні це доведено - ракети впали на території країни-союзника НАТО - Польщі. 

"Це російський ракетний удар по колективній безпеці! Це дуже суттєва ескалація. Треба діяти".

Президент Зеленський запевнив, що Україна готова підтримати Польщу. 

 

Що відомо: 

15 листопада в другій половині дня росія завдала масованого ракетного удару по України, дві ракети впали неподалік від кордону з Польщею. Стало відомо, що в селі Пшеводув поблизу українського кордону вракети влучили в зерносушарки, внаслідок попадання ракет, загинуло двоє людей. На місце події прибули представники поліції, прокуратури і війська.

Після цього у Польщі терміново скликали комітет із питань нацбезпеки.

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс висловив «співчуття польським братам по зброї».

«Злочинний російський режим випустив ракети, які не лише цілили по мирним українцям, а й впали на територію НАТО в Польщі. Латвія повністю підтримує польських друзів і засуджує цей злочин», — написав він у соцмережах.

МЗС Естонії повідомило, що зараз тісно консультується з Польщею та іншими членами НАТО.

«Естонія готова захищати кожен дюйм території НАТО. Ми повністю солідарні з нашим близьким союзником Польщею», — повідомили там.

Крім того, американська розвідка підтверджує, що російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews