Він був із тих, хто вселяє величезну впевненість та віру в перемогу: з буковинським кіборгом Барсом попрощаються у Києві

26.11.2022 07:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Прощання з буковинським Героєм Барсом, який загинув у борні з рашистами, відбудеться сьогодні у Михайлівському соборі Києва о 9.00.
 
Про це повідомив український музикант Олександр Положинський:
 
"Нас єднали спільні цінності, схожі моральні принципи й велика любов до України. Барс був Великим Воїном. Він був одним із тих, хто вселяє величезну впевненість та віру в перемогу - про яку б гідну й важливу справу не йшлося.
 
Здійснивши безліч мужніх чи й героїчних вчинків Валера лишався простим і скромним. Якби мене спитали хто справжній Герой України - безперечно, Барс є одним із них. Безперечно, для всіх нас і для України це велика втрата. Але марно тішаться вороги - сотні й тисячі воїнів, яких виховав та вишколив Барс, отримали додаткову мотивацію нищити їх. І помста цих воїнів буде холодною та безжальною.
 
Маю велике прохання до всіх, хто в Києві - знайдіть, будь ласка, час віддати останню шану Великому і Скромному Воїну - він дійсно вартий її".
 

Валерій Краснян з позивним "Барс" у 2014 році військовий брав участь у боях на Донбасі, обороняв Донецький аеропорт. Краснян родом з Глибоцького району. Військовий служив у десантно-штурмовій бригаді, у складі миротворчої місії був у Єревані, Тбілісі, Баку, повідомив у Facebook священник Роман Грищук.

Восени 2014 року Краснян записався добровольцем у батальйон "Айдар". Брав участь в боях у містах Щастя, Весела Гора, Металіст, Савур-Могила. Вивозив поранених з-під Іловайська. Згодом перейшов у Добровольчий український корпус. Рота воювала в найгарячіших точках — Пісках, Донецькому аеропорту.

У 2022 році після повномасштабного вторгнення Росії Краснян повернувся з-за кордону і вступив до лав ЗСУ.

 
 
 
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та текст
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews