Дивні традиції: Онуфрій висвятив у єпископи архімандрита з Чернівців, якого СБУ спіймала під час інтиму з неповнолітнім (ФОТО)

04.12.2022 13:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Свято-Пантелеймонівському соборі в Києві в неділю відбулась архієрейська хіротонія, тобто висвячення в єпископи архімандрита Никити (Сторожука), секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Про це повідомляється на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії у Facebook.

Хіротонію звершив предстоятель УПЦ МП київський митрополит Онуфрій (Березовський) при співслужінні чернівецького митрополита Мелетія (Єгоренка). Дійство відбулося у Феофанії, особистій резиденції Онуфрія.

Минулого тижня у Мелетія і Никити в Чернівцях відбулися обшуки, під час яких СБУ виявила докази наявності у Мелетія російського громадянства, - пише news.liga.net.

Співробітники Служби безпеки України під час обшуків в Чернівецької єпархії УПЦ МП застали архімандрита Микиту в ліжку з оголеним хлопцем. За даними ЗМІ, молодий чоловік виявився неповнолітнім.

Видання L.B. зазначало, що хлопець співає в хорі та йому ще немає 18 років. Повідомлялося, що СБУ увірвалися в келію, де живе архімандрит в момент фізичної близькості з хлопцем.

Пізніше Никита у відеозверненні поскаржився, що оперативники СБУ увірвались в приміщення єпархії, вивели всіх з кімнат, приставили до стіни, роздягнули й фотографували.

"Потім були усілякі непристойні речі, ви, мабуть, усе це читали. Господь суддя всім тим, хто це написав", – додав він. Деякі ЗМІ писали, що Никиту застали в ліжку з хлопцем-хористом.

Никита у зверненні також показав вибиті двері у приміщенні й заявив, що в єпархії сталася "віроломна подія", а спецслужби звинуватив в "недемократичності".

23 листопада синод УПЦ МП призначив архімандрита Никиту єпископом Івано-Франківським та Коломийським – замість митрополита Серафима, який утік до росії.

 

Хіротонія УПЦ (МП). Фото Макс Требухов

 

Архімандрит Никита. Фото СБУ

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews