У річці Тиса виявили труп чоловіка, який, ймовірно, намагався втекти від мобілізації

05.12.2022 11:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Прикордонники кажуть, що таких трагічних випадків більше десятка.
 
Прикордонники відділу прикордонної служби «Тячів» Мукачівського загону отримали від своїх румунських колег інформацію про виявлення ними тіла чоловіка з ознаками тривалого перебування під водою.
 
Від початку повномасштабного російського вторгнення на територію України це вже одинадцятий випадок виявлення потопельника на українсько-румунській річковій ділянці кордону, де прикордонники фіксують найбільше спроб порушення держрубежу, - повідомляють у Держприкордонслужбі. 

Саме річкову ділянку кордону, який проходить Тисою, переправники найчастіше використовують для незаконного переміщення до сусідньої Румунії чоловіків призовного віку.

У своєму прагненні незаконного збагачення ділки не переймаються збереженням життя та здоров’я своїх «клієнтів», які, намагаючись уникнути мобілізації, вишукують способи незаконного виїзду з України. Підбурюючи військовозобов’язаних на протизаконні дії, переправники не попереджають про небезпеку, яка на них чатує, а щоб чоловіки не бачили, якої складності перепону їм доведеться долати – намагаються переправляти їх у темний час доби. Крім того, інструктуючи своїх «підопічних» забороняють їм повідомляти рідним, у який спосіб та поблизу якого населеного пункту вони будуть намагатися обійти прикордонні наряди.

Далі переправники отримують від чоловіків кошти, вказують їм напрямок руху і покидають сам на сам із холодною та бурхливою водною стихією, у яку ошукані утікачі від мобілізації, під важкістю мокрого одягу та речей поринають із головою вже на перших хвилинах порушення кордону. Отож шанси на порятунок у них мізерні, а враховуючи вказівки про «конспірацію» – ніхто навіть не знатиме про їх зникнення.

Вкотре закликаємо усіх охочих незаконно покинути територію України не ризикувати своїм життям та здоров’ям та інформуємо про небезпеку при зануренні у холодну воду повноводних водойм. Глибина річки Тиса, якою на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону проходить кордон із сусідніми Румунією та Угорщиною, подекуди сягає 2,5 метрів, а ширина – 80 метрів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews