Як працюватимуть котельні у Чернівцях під час ймовірного блекауту

09.12.2022 15:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Нещодавно Чернівці отримали два генератори потужністю 120 і 160 кВт від міста-побратима Ясси.

Ці пристрої встановлять на двох котельнях міста, що на вулицях Хотинській та Залозецького. Це дозволить обігріти два мікрорайони міста у випадку надзвичайної ситуації. Про це на пресконференції розповів Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише Медіа агентство АСС.

«Мова йде лише про випадок блекауту, якщо не буде світла взагалі. Ще проблема є в тому, що вони на паливі, який вищий за 95. Були складнощі у пошуку такого палива. Але, якщо я не помиляюся, генератори вже змонтовані та готові до використання», - зауважив мер міста.

Також відомо, що 15 грудня у місто надійдуть чотири біокотли: два з них встановлять як додаткові у маленькі котельні міста, де є газ, ще два котли встановлять у міські заклади освіти.

«Ці школи зможуть використовуватися у випадках блекауту, як пункти обігріву, прихистки. Це дві великі школи, вони зможуть прийняти населення, яке знаходиться поруч». 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews