Майже 300 переселенців у Чернівецькій області позбавились допомоги на проживання: чому

16.12.2022 20:34   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях перевіряють, чи живуть внутрішньо переміщені особи  за фактичним місцем проживання.

Про це повідомляє департамент соціальної політики Чернівецької міської ради.

У разі відсутності ВПО за фактичним місцем проживання чи перебування посадова особа Нацсоцслужби вносить відповідний запис в акт, який передає до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку особи.

Внутрішньо переміщеній особі залишають повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до управління для проходження ідентифікації. Якщо зазначений термін порушено, управлінням з наступного місяця виплата допомоги на проживання припиняється.

Для поновлення виплати допомоги особі необхідно звернутися з відповідною заявою до органу соцзахисту населення.

Станом на 15.12.2022 року департаментом соціальної політики Чернівецької міської ради опрацьовано результати перевірок щодо підтвердження фактичного місця проживання/перебування 702 внутрішньо переміщених осіб, з них припинено надання допомоги на проживання 298 особам.

Відповідно до постанови Кабміну, особа зобов’язана повідомити про зміну місця проживання протягом 10 днів, а у разі добровільного повернення до покинутого місця проживання не пізніше як за 3 дні до від’їзду.

У разі зміни місця проживання заявнику видається довідка з внесенням змін про фактичне місце проживання з вилученням раніше виданої довідки, про що вносяться зміни до Єдиної інформаційної бази про внутрішньо переміщених осіб.

Повідомлення про зміни фактичного місця проживання чи добровільне повернення до покинутого місця проживання можна подати через Портал "Дія".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews