Після важкої хвороби померла викладачка Чернівецького університету

22.12.2022 23:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сьогодні, 22 грудня, після важкої хвороби померла викладачка філологічного факультету ЧНУ Ярослава Мельничук.

Про це повідомляють на кафедрі української літератури навчального закладу.

Ярославі Мельничук було 48 років. Вона була кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри української літератури філологічного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича.

Ярослава Мельничук у 1997 році закінчила філологічний факультет Чернівецького університету, де відтоді працювала на кафедрі української літератури.

У 2002 році захистила кандидатську дисертацію на тему: "Ольга Кобилянська в останній період творчості (від 1914 року): ідейно-художня еволюція" та здобула ступінь кандидата філологічних наук.

Значна частина її публікацій – кобилянськознавчі студії, підсумком яких стала монографія "На вечірньому прузі: Ольга Кобилянська в останній період творчості (від 1914 р.)" 2006 та у 2007 році удостоїлася Літературно-мистецької премії імені Ольги Кобилянської. Виконувала обов’язки заступника голови редколегії зібрання творів письменниці у 10-ти томах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews