До НАБУ передали справу ексзаступника голови Чернівецької ОВА про гуманітарні швидкі

13.01.2023 19:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

До Національного антикорупційного бюро передали кримінальне провадження за підозрою ексзаступника голови ЧОВА Артура Мунтяна та ексголовлікаря Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергія Бродського у розкраданні гуманітарної допомоги.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 27 грудня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у травні-червні 2022 року заступнику голови Чернівецької ОВА Артуру Мунтяну і головлікарю Чернівецької ОКЛ Сергія Бродському повідомили про підозру. За версією слідства, Мунтян, як посадовець ЧОВА, був отримувачем гуманітарної допомоги від Італії, а саме восьми машин швидкої допомоги. Надалі дві машини з цієї допомоги перереєстрували на благодійний фонд «Невідкладна хірургічна допомога Буковини», керівником якої є Бродський. Надалі ці автомобілі використовували для перевезення пацієнтів за грошову винагороду. Таким чином, Мунтян розтратив гуманітарну допомогу на користь благодійного фонду.

Детектив НАБУ подав до суду клопотання про продовження строку розслідування справи, оскільки наразі завершили слідство не є можливим. ВАКС продовжив розслідування до 2 лютого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews