Модульне містечко на Вижниччині "виросло" у два рази

23.01.2023 00:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Ще два будинки для переселенців встановили у модульному містечку, що в Чорногузах Вижницької громади. Відтак, тут зможуть оселитися родини, котрі втратили домівку.
 
Крім того, завдяки японським партнерам, містечко буде обладнано потужним генератором, який забезпечить повну автономність у період постійних відключень світла. Це важливо, адже для комфортного проживання необхідно, щоб електроприлади та насоси для води працювали безперебійно.
 
Модульне містечко в Чорногузах почали зводити торік улітку. Для нього в селі було виділено 4 гектари землі.
 
Раніше тут уже встановили два будиночки, в них замешкали Галина Рябцева з дочкою-школяркою із Запорізької області та родина пенсіонерів з селища Первомайське на Миколаївщині.
 
Засновником та ініціатором проєкту є благодійний фонд Єгора Недашківського та Микити Дядюшка Relocation: UA, який залучив на Буковину японських інвесторів.
Вимушені переселенці житимуть у модульних будинках безкоштовно два роки, платитимуть лише за комунальні послуги. Потім донор може продати це житло на виплату чи здавати в оренду.
 
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews