Виробники гуцульської бринзи на Буковині зможуть отримати до 25 тисячі доларів гранту

23.01.2023 08:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Фермери Чернівецької області, які виготовляють коров'ячу та овечу бринзи, можуть отримати грант від Європейського Союзу. Виробникам сиру виплачуватимуть від 1 тисячі до 25 тисяч доларів США.

Про це Суспільному розповіла керівниця проєкту, представниця Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Ганна Антонюк.

Щоб податись на грант виробник бринзи повинен зареєструватись у Державному аграрному реєстрі та написати заявку. В заявці необхідно розписати бізнес-ідею. Гроші дають на техніку, обладнання та сертифікацію продукції.

Загалом на програму спрямують 6,7 мільйона доларів. Їх розділять на два конкурси. Перший проведуть в кінці січня, другий – восени.

- Тим, хто не отримає грант у першому конкурсі, але буде відповідати усім вимогам, ми запропонуємо податись на другий конкурс , – каже Антонюк.

За її словами, програму втілює Продовольча та сільськогосподарська організація ООН. Окрім Чернівецької діятиме програма ще у трьох областях: Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській. Там виробники зможуть отримати гранти на овочівництво, ягідництво, аквакультуру, виготовлення меду та вина.

Довідково

Гуцульську бринзу, яку виготовляють у Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях, внесли до національного переліку нематеріальної культурної спадщини України. Відповідний наказ міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко підписав 6 липня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews