Відійшла у засвіти співачка та акторка з Буковини Марія Миколайчук — дружина видатного актора та кінорежисера

01.02.2023 16:30   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сьогодні, 1 лютого, померла співачка та акторка з Чернівецької області Марія Миколайчук. Дружина видатного актора, сценариста та кінорежисера пішла з життя у віці 81 року.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці обласної ради з посиланням на племінника Івана Миколайчука Михайла Грицюка, передає "Еспресо.Захід".

Марія — дружина актора, сценариста та кінорежисера Івана Миколайчука. За словами його племінника, жінка довго хворіла.

Довідково

Марія Миколайчук (Карп’юк) народилася 8 квітня 1941 року у селі Витилівка (Кіцманський район). Вона закінчила студію при Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської, де працювала акторкою. У 1961 році почала співати в Українському народному хорі імені Григорія Верьовки. Згодом Марія Миколайчук була учасницею фольклорного вокального тріо "Золоті ключі" з Ніною Матвієнко й Валентиною Ковальською.

У цьому складі вони знімалися у стрічках "Пропала грамота", "Дівочі мрії", "Тріо "Золоті ключі" тощо.

У 2005 році Марія Миколайчук отримала званння народної артистки України. 2021-го зіграла у фільмі Романа Балаяна "Ми є. Ми поруч".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews