У Чернівцях водій маршрутки побив чоловіка з інвалідністю

19.02.2023 11:48   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівецькому тролейбусному управлінні стверджують, що чоловік сам впав, виходячи з автобуса.

Водій комунальної маршрутки 1А побив людину з інвалідністю. Проте в Чернівецькому тролейбусному управлінні зазначають, що чоловік сам впав, виходячи з автобуса.

Про це йдеться в матеріалі "МБ".
 
Чернівчанка Тетяна Клімухіна у вівторок, 31 січня, разом із сином Андрієм Оршаном хотіли проїхати одну зупинку безплатно, повертаючись додому.

"Ми ішли з сином пізно ввечері. Їхала остання маршрутка 1А. Хотіли проїхати одну зупинку безплатно. Мій син – людина з інвалідністю першої групи й має пільги. Ми запиталися у водія, він відповів: "Ні, не можна, виходьте". Я вийшла, але син залишився в автобусі та поїхав", – розповідає пані Тетяна.
Андрію Оршану 37 років, він має інвалідність першої групи та перебуває під періодичним наглядом психіатра.

"Я пройшла одну зупинку, але сина не було. Через хвилину син дзвонить і каже: "Мамо, прийди, будь ласка, мене побив водій". Це була зупинка біля "Рути", що на Небесної Сотні, 20. Водій сказав йому: "Пішов звідси, мерзотник". Андрій вдарив по маршрутці, – каже жінка. – Водій вийшов з автобуса, підбіг до сина і почав його лупцювати. Як казав мій син, водій його бив хвилин п’ять по голові та по хребту. Син йому кричав: "Не бийте, пробачте", але водій не зупинявся", – каже Т. Клімухіна.

За словами жінки, водій розбив ногами дві сумки з продуктами, які були в її сина.

"Коли вже я підійшла, син сидів на тротуарі, чекаючи на поліцію. Я викликала "швидку", адже в нього були сильні побої. Лікарі потім призначили йому лікування пігулками", – говорить жінка.

У ЧТУ зазначають, що водій маршруту нікого не бив, а пільг на проїзд в автобусі немає, адже це не електротранспорт.

"В автобусі 1А пільг на проїзд немає, водій попросив оплатити, тому що він не має права перевозити безоплатно. Мама з сином почали огризатись, погрожувати, а потім син виходив із транспортного засобу і самостійно впав", – зазначили в Чернівецькому тролейбусному управлінні.

У поліції кажуть, що наразі триває розслідування за статтею 125 Кримінального кодексу, яка встановлює відповідальність за умисне легке тілесне пошкодження. Покарання передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 960 гривень - авт.) або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

"Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі тривають невідкладні слідчі дії, досудове розслідування", – повідомили "МБ" в поліції.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews