Псевдобанкір видурив у буковинця 200 тисяч

11.03.2023 08:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Жертвою шахрайської схеми став житель села Киселів. Довірившись псевдобанкіру чоловік втратив свої заощадження. Наразі слідчі поліції проводять досудове розслідування та встановлюють осіб, причетних до цього злочину.

Вчора, 7 березня, до поліції надійшло повідомлення від 42-річного буковинця про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його коштами. Заявник розповів поліцейським, що йому зателефонував нібито співробітник банку та запропонував допомогу у захисті рахунків від кібератак. Псевдобанкір увійшовши в довіру до чоловіка, дізнався всі необхідні банківські дані, після чого з карткових рахунів буковинця зникло 200 тисяч гривень.

За цим фактом співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Поліцейські застерігають громадян не довіряти телефонним дзвінкам від незнайомих або малознайомих співрозмовників, а також в жодному разі не розголошувати персональні дані, до яких належать:

- термін дії банківської картки;

- PIN-код;

- слово-пароль;

- cvv2/сvc2 коди.

Пам’ятайте, що саме таким чином шахраї отримують доступ до ваших банківських рахунків.

Якщо ви все ж таки стали жертвою аферистів – одразу телефонуйте на спецлінію «102», радить відділ комунікації поліції Чернівецької області.

буковинця ошукав псевдобанкір на суму 200 тисяч гривень: поліцейські розпочали кримінальне провадження

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews