Як система БПД співпрацює з Шелтерами у Чернівецькій області

03.04.2023 14:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Шелтери – місця тимчасового безпечного проживання жінок та жінок із дітьми, які постраждали від насильства,  дискримінації, російської військової агресії. Їх облаштовує громадська організація “Елеос-Україна” у співпраці з міжнародними партнерами, органами місцевого самоврядування та громадами Православної церкви України.

У Чернівецькій області перші два Шелтери, названі на честь святої Ольги, запрацювали влітку 2022 року в Хотині та Лужанах. Представники системи БПД – Кельменецького та Чернівецького місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відразу провели робочі зустрічі з керівниками цих Шелтерів – отцем Дмитром Шорою та Інною Дороган.

Зокрема, обговорили питання співпраці та проведення спільних заходів, спрямованих на захист прав жінок та жінок із дітьми, отримання консультацій та роз’яснень з правових питань, подальші напрямки співробітництва у сфері підвищення правової обізнаності та правового захисту постраждалих від насильства, які перебувають у Шелтерах. За результатами робочих зустрічей між місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадською організацією «Елеос-Україна» підписано відповідні угоди про співпрацю.

Читайте також

Як чернівчанам отримати безоплатну правову допомогу?

Відтак у Шелтерах почали проводити спільні правопросвітницькі заходи, семінари, тренінги, круглі столи щодо протидії та запобігання домашньому насильству для осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Зокрема, під час відвідин Шелтеру в Лужанах завідувач сектору «Кіцманське бюро правової допомоги» Анжела Косинська провела правове консультування та роздала учасникам зустрічі буклети на правову тематику. З адміністрацією Шелтеру домовилися про направлення осіб, яким необхідна правова допомога, до місцевого центру/бюро правової допомоги. А завідувач сектору «Хотинське бюро правової допомоги» Ігор Ватаман провів у Шелтері в Хотині семінар “Протидія домашньому насильству” та взяв участь у правопросвітницькому заході на тему: “Скажемо насильству СТОП”.

Також у приміщеннях Шелтерів розміщено інформацію про єдиний телефонний номер контактного центру системи БПД 0800 213 103 та мобільний застосунок «Безоплатна правова допомога», за допомогою яких можна отримати консультації та роз’яснення з правових питань, відомості про адреси розташування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, іншу необхідну інформацію.

Довідково

У Шелтерах (shelter з англ. — укриття, прихисток) обладнано житлові кімнати, кухню, санвузли. У прихистках працюють соціальні працівники та психологи. Там надають послуги дітям, сприяють працевлаштуванню та доступу до медичних послуг. Крім постраждалих від насильства, у Шелтерах тимчасово перебувають й внутрішньо переміщені особи.

У шелтері. Фото БПД

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews