Емма Антонюк

Емма Антонюк

журналістка, проєкт "Палає"

А може б оце перестати соромитись слова «я»?

Усі найкращі речі люди часто роблять першочергово для себе. Тоді вони і приносять користь іншим

10.04.2023 01:18   Джерело: CvNews
Автор : Емма Антонюк

А може б оце перестати соромитись слова «я»? Не вірю людям, які рятують світ. Бо вони завжди рятують першочергово себе.

Помітила дещо цікаве у своїх інтерв’ю з військовими, волонтерами і рештою людей, які заслужено викликають у суспільства найбільше любові і захвату. Вони часто кажуть «я» і не вдають з себе месію. Будучи при цьому заслуженим і справжнім прикладом самопожертви.

На запитання, чому ти робиш те, що робиш, одна волонтерка згадувала себе п’ятирічну під час війни в Ізраїлі і казала, що хоче допомогти тій дівчинці. Колишня військова розповідала, що наробила в житті багато помилок і хотіла почуватися кращою людиною, аби рухатись далі. Солдат і письменник говорив про власних дітей, яких треба захищати і власне дзеркало, в яке дивитись. Ще один військовий сказав, що хоче все життя прожити в Україні, тому сам робитиме її для себе тим місцем, яке йому подобатиметься.

Ніхто не вдавав, що рятує світ. Усі рятували себе і тих, кого люблять. Приємний бонус - завдяки цим людям наші із вами життя також змінюються на краще. Хоч ніхто з них не озвучує свою мотивацію, використовуючи слова «країна», «добро», «справедливість», «народ». До речі, знаєте, хто найчастіше зловживає цими словами? Нардепи. Причому, шо ближчий обранець до опзж, корупції чи ще якогось добкіна, то більше в його риториці добра, справедливості і країни. Ооо, ні, ці особи нічого не роблять для себе. Все людям.

Згадала про це, бо недавно під час інтерв’ю мене запитали, чому у моєму авторському блозі так багато «я». Звісно, я себе не порівнюю з найкращими з людей, але відчуваю потребу адвокувати цей займенник.

Робити щось для себе - цінно. Це часто приносить користь ще й людям довкола. Піклуватись про власне его - нормально, якщо ви не живете в імперії колективізму. Говорити «я» - це правильно, якщо ви не збіднілий мажоритарник, у якого теща мільйонерка, а він - бідолага - нічого собі, все для людей!

Усі найкращі речі люди часто роблять першочергово для себе. Тоді вони і приносять користь іншим.

https://www.instagram.com/emmocean/

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews