Ковалі з Чернівців на прохання бійців варять каркас для броньованих машин (ФОТО, ВІДЕО)

13.04.2023 10:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Ковалі з Мамаївців роблять каркас для броньованих машин. Він зможе частково захистити техніку від ударів безпілотників. Такий виріб майстри роблять вперше – креслення їм передали бійці.

Каркас варять безкоштовно, а гроші на матеріали надали благодійники, пише Суспільне. Натягнута сітка каркасу може вберегти техніку від осколків, каже коваль Андрій Хорт. Така конструкція – універсальна й може підійти для всієї техніки.

Креслення каркасу. Фото Суспільне Чернівці

- Гадаю, ми не перші, хто таке робить, але хлопці нас про це попросили. Вони надіслали нам креслення, ми трохи підкоригували їх, щоб зробити конструкцію легшою, – розповідає коваль.

Андрій каже, каркас слугуватиме військовим, ніби гараж. Його зварюють так, щоб бійці могли легко розібрати конструкцію та зібрати, а також, щоб вона була мобільною. Також обтягнуть сіткою, щоб снаряд, який може розірватися поруч з машиною, не пошкодив броню.

Усі деталі ми робимо однаковими, щоб люди не задумувалися, як їх вставляти. Кажуть, не знаєш, що робити та як збирати, то читай інструкцію. Ми це попередимо, й хлопці зможуть збирати каркас, не задумуючись, – пояснює Хорт.

Коваль. Фото Суспільне Чернівці

До початку повномасштабного вторгнення ковалі переважно кували перила та сходи на замовлення. Під час війни робили протитанкові їжаки та зварювали буржуйки для військових, а також укріплені бампери для авто.

За словами Андрія, багато його колег наразі волонтерять – доставляють оптику та безпілотники на фронт.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews