Емма Антонюк

Емма Антонюк

журналістка, проєкт "Палає"

Як не виграємо в боротьбі за українську мову та культуру, російськомовними воїнами можуть стати ваші діти

Ані Лорак вірить, що її замовили, а Лобода - у те, що протести у Харкові проплачені

30.06.2023 15:19   Джерело: CvNews
Автор : Емма Антонюк

Лобода, яка наче гопніца на районі, доскіпалась до дівчини з плакатом - не дивує. «Ти чо абалдєла» на інтервʼю з приязно киваючою Єфросиніною чи «какая нафіг разніца какая страна» з Собчак - ще до вторгнення ілюстрували нам, на яке велике хамство здатні малі люди.

У цій історії про Лободу в Харкові засмучує натовп українців, які вітають малєнького чєловєка у своєму місті, понищеному іншими малєнькімі людьмі. Це вони стоятимуть на концерті умовного Басти після перемоги або голосуватимуть за Арестовича чи будь-кого іншого, хто дозволить їм не вчити українську і мати під домом сквер пушкіна, чкалова, та хоч чікатіла.

Якшо ви дивитесь на натовп цих українців і переживаєте відчай - не варто. Не забувайте, що радянська ментальність не творить змін, не чинить опір і не формує порядок денний. Це наші люди, нам жити в одній країні і боротися за їхні серця, але присутність лободи на афішах та в ефірах визначатиметься не тими, кому «какая разніца». Вони готові за лободу свистіти біля фонтану, але не виходити на пікет. Майбутнє визначатиме саме та дівчина з плакатом «Харків без Лободи». Були часи, коли таких як вона сприймали за маргіналів. Але після вторгнення її голос підсилився не тільки підручниками з історії, а й досвідом братських могил від «братського» народу.

Лобода щиро вірить, що цій дівчині з плакатом заплатили. Лобода щиро вірить, що Стерненкові заплатили. Ані Лорак щиро вірить, що її замовили. Усі, хто обирає ментальність маленької людини, не можуть зрозуміти, як це, мати цінності і боротися за них. Але майбутнє Лободи в Україні визначатиме дівчина з плакатом, бо вона має цінності і стоятиме за них горою.

Хто апелює до російськомовного воїна, який слухає Лободу, майте на увазі, що у таких дописах ніхто не висловлює претензій до воїнів. Це ви дістаєте їхній образ, щоб виправдатись з його допомогою.


Не сумнівайтесь, якщо ми не виграємо в боротьбі за українську мову та культуру, російськомовними воїнами можуть стати ваші діти.

Не вірите? Підручники з історії про репресії, розстріляне Відродження, Валуївський Циркуляр та Емський указ вам у поміч.

https://www.instagram.com/emmocean/

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews