У Чернівцях шукають соціальний готель для безхатченків

26.07.2023 10:31   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях не ремонтуватимуть приміщення на вулиці Синагоги, 6, де був нічний прихисток та соціальний готель для бездомних людей.

Раніше міжнародна організація Remar S.O.S планувала реконструювати будинок та облаштувати прихисток для бездомних, але через аварійність будівлі шукають нове приміщення.

Про це у коментарі Суспільному повідомив заступник міського голови Юрій Лесюк.

Торік у жовтні людей з будинку на Синагоги, 6 переселили, а тимчасовий нічліг облаштували у новому прихистку на вулиці Данила Галицького, 19. Оскільки міжнародна організація запропонувала відремонтувати старий прихисток, на квітневій сесії депутати підтримали рішення, щоб здати його в оренду організації без аукціону.

Тоді депутатка міськради Наталія Фрунзе казала, що Remar S.O.S хоче збудувати там соціальний готель. Проте наразі стан будівлі цього не дозволяє, каже Лесюк.

"Цю будівлю надалі неможливо використовувати для будь-яких цілей. Там йде тріщина. Також це центр міста, де тривають зсувні процеси. Водночас ми знаємо, що Remar S.O.S має величезний досвід роботи з безхатченками в Європі, вони запропонували свої послуги та пообіцяли профінансувати таку роботу у Чернівцях", – каже Лесюк.

Зараз міське управління комунальної власності шукає інше приміщення, яке могли б здати в оренду міжнародній організації для облаштування соціального готелю.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews