У Білорусі підрозділом найманців ПВК «Вагнер» командує «Піонер» з Чернівців

27.07.2023 10:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Його сім'я переїхала з Чернівців до РФ після розпаду Радянського Союзу у місто Новоросійськ.
 
У Білорусі підрозділом найманців ПВК «Вагнер» командує уродженець української держави. Командир «вагнерівців» на білоруській території - 46-річний Сергій Володимирович Чубко.

Це з'ясував проект All Eyes on Wagner, що займається відстеженням активності ПВК «Вагнер», пише vsn.ua із посиланням на «УНІАН».

За даними аналітиків, він народився у Чернівцях. Білоруське видання «Наша Нива» з'ясувало, що батько командира найманців воював в Афганістані. Його сім'я переїхала до РФ після розпаду Радянського Союзу і почала жити у місті Новоросійськ.

Чубко був десантником-контрнактником у період з 1994 до 2002-го року, повідомив «Миротворець». Зокрема, він брав участь у бойових діях в Чечні, а потім розірвав контракт і почав працювати у приватному охоронному підприємстві.

Потім нинішній командир «вагнерівців» у Білорусі був чиновником - у 2003-му у новоросійській мерії очолював комітет у справах молоді, а у 2005 році став обіймати посаду заступника голови адміністрації Мисхакського сільського округу. У 2014 році в Новоросійську став один з тих, хто заснував «козаче» товариство.

Став членом «Вагнера» у 2017-му, воював у складі ПВК у Сирії та Лівії. За відомостями журналістів, на лівійській території він був головою штаб-квартири найманців.

Крім того, разом з «вагнерівцями» перебував у Центральноафриканській Республіці та у 2021-му отримав посаду керівника оперативного відділу ПВК у цій країні.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews