Студент з Буковини створив Телеграм-канали, що перешкоджали мобілізації

30.07.2023 13:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За "свої послуги" хлопець отримав 47 тисяч гривень.

Івано-Франківський міський суд виніс вирок студенту 5 курсу Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, який створив декілька Телеграм-каналів, де публікувалась інформація про місця роздавання повісток.

 
Обвинувачений вчинив перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.
 
«Житель с. Мигового Вижницького району Чернівецької області, знаючи, що діяльність територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки по здійсненню мобілізаційних заходів викликала широкий резонанс в суспільстві, у тому числі і серед осіб, які мають намір ухилитися від мобілізації або не виявляють бажання бути призваними на військову службу, у соціальних мережах виник посилений попит на поширення інформації про діяльність ТЦК та СП, умисно, з корисливою метою, вирішив перешкодити законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань під час здійснення ними призову на військову службу в особливий період», - йдеться у вироку суду.
 
Обвинувачений створив ряд Телеграм-каналів, в яких публікував інформацію про місця і час проведення відповідних заходів ТЦК. Зокрема, йдеться про канали, які працювали на території Івано-Франківщини, Чернівецької та Одеської областей.
 
Корисливий мотив в діях обвинуваченого полягав в отриманні прибутку шляхом розміщення на тематичних інформаційних каналах рекламних повідомлень зацікавлених осіб. У період з моменту створення Telegram-каналу по 25.01.2023 обвинуваченим фактично отримано грошові кошти за рекламну діяльність на загальну суму 47034 грн.
 
«Своїми діями обвинувачений інформував цільову аудиторію з числа громадян України, які ухиляються від призову та/або мобілізації і військового обліку, про місця виконання службових обов'язків співробітниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на території м. Івано-Франківська та області, що об'єктивно перешкоджало законній діяльності відповідних підрозділів ЗСУ», - йдеться у вироку суду.
 
2 червня 2023 року між прокурором Івано-Франківської обласної прокуратури та обвинуваченим в присутності його захисника було укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої обвинувачений, повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченому ч.1 ст.114-1 КК України, при цьому сторони угоди узгодили покарання за ч.1 ст.114-1 КК України із застосуванням ч.1 ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі 6 500 (шести тисяч п`ятиста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 110 500 (сто десять тисяч п`ятсот) гривень.
 
В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєному визнав повністю, підтвердив обставини скоєння кримінального правопорушення, розкаявся у вчиненому, активно сприяв у розкритті кримінального правопорушення, перерахував на потреби ЗСУ благодійну допомогу в сумі 30 000 гривень. Просить суд затвердити угоду про визнання винуватості, наслідки укладення та затвердження угоди, вид покарання, який буде застосовано до нього в разі укладення угоди та виключні підстави оскарження вироку суду розуміє.
 
Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 КК України та призначив покарання узгоджене сторонами відповідно до угоди про визнання винуватості - із застосуванням ч.1 ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі 6 500 (шести тисяч п'ятисот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 110 500 (сто десять тисяч п'ятсот) гривень.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews