Понад тисячу тонн молока за півроку: як працює племінний завод у Чернівецькій області (ФОТО)

18.08.2023 12:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Фахівці управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА відвідали сільськогосподарський виробничий кооператив «Зоря». Це племзавод із розведення та утримання великої рогатої худоби, зокрема корів української червоно-рябої молочної породи.

Нині на тваринницькій фермі господарства поголів’я худоби складає 936 голів, в тому числі корів молочної породи – 310 голів.

Зокрема, за 6 місяців поточного року господарство отримало 171 голови приплоду. Валовий надій молока за вказаний період на фермі склав 1149 тонн, надій на фуражну корову – 3831 кг. Виробництво м’яса за пів року склало 68 тонн. Реалізацію молока, м’яса здійснюють на внутрішньому ринку та за межами області.

До слова, СВК «Зоря» розташований на території села Ставчани Чернівецького району. Кооператив орендує у пайовиків сіл Ставчани, Малятинці та Давидівці близько 1200 га сільськогосподарських угідь, на яких вирощують пшеницю озиму, ячмінь ярий, сою, соняшник, ріпак озимий, кукурудзу на зерно та кормові культури (силос, трави) тощо. Виробленої сільгосппродукції достатньо для забезпечення потреб господарства, а також для заготівлі кормів для годівлі тварин.

Середньооблікова чисельність працівників в господарстві становить 102 особи. Попри складні для сільгоспвиробників умови сьогодення, кооператив працює задля збереження тваринницької галузі області та має наміри й на далі розвивати галузь, примножуючи поголів’я великої рогатої худоби.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews