Найтриваліша атака на Львів за весь час великого вторгнення: рятувальники досі приборкують вогонь

19.09.2023 09:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У напрямку Львівщини летіли 18 "Шахедів", 15 із них сили ПВК "Захід" збили.
 
У ніч на 19 вересня Росія вдарила по Львову. В місті дві години чули вибухи та роботу систем ППО, дрони-камікадзе пролітали просто над історичним центром.
 
За попередньою інформацією, у напрямку Львівщини летіли 18 "Шахедів". 15 із них сили ПВК "Захід" збили, повідомив начальник ОВА Максим Козицький.
null
Фото з мережі Інтернет
 
"Шахеди" атакували місто кількома хвилями після 4 години ранку - це була найтриваліша атака на Львів за весь час великого вторгнення. Вони заходили з різних боків міста. О 6 годині ранку атака скінчилась і тривогу скасували.
 
Після 4 години ранку спостерігали проліт над самим історичним центром Львова (у тому числі площею Ринок), який є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, щонайменше двох "Шахедів". Вони летіли на надзвичайно низькій висоті. У різних районах міста було чутно вибухи та роботу систем ППО.
 
Як повідомив мер Львова Андрій Садовий, внаслідок атаки загорівся промисловий склад в одному з районів міста.
 
Керівник області Максим Козицький повідомив про пожежі у чотирьох локаціях і наголосив, що це звичайні промислові склади. "Нічого мілітарного на них не зберігали", - зазначив Козицький.
null
Фото з мережі Інтернет
 
Він також уточнив, що з-під завалів промислового складу дістали двох людей.
 
"Жінка попередньо без травм. Чоловік у важкому стані. Більше інформації згодом", - написав Козицький. Він каже, що на складах значна пожежа, яка тривала і станом на 9 годину ранку.
 
Андрій Садовий уточнив, що поранений - 26-річний хлопець.
null
Фото з мережі Інтернет
 
"У постраждалого відкритий перелом кінцівки. Він вже у лікарні і йому надають всю необхідну допомогу", - додав він.
Останні атаки на Львів стались 6 липня, тоді від руйнування житлового будинку загинули 10 людей, та 15 серпня, коли обійшлось без жертв.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews