На буковинському кордоні митники вилучили контрабандні iPhone 15 Pro Max

25.09.2023 20:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

В українки та в громадянина США вилучили 8 телефонів.

На Буковині в понеділок, 25 вересня, на кордоні з Румунією митники виявили незадекларовані мобільні телефони компанії Apple останньої моделі. Техніку намагалася пронести українка та громадянин США. Загалом митники та прикордонники вилучили 8 iPhone 15 Pro Max.

Незадекларований товар правоохоронці виявили на пропускному пункті «Порубне – Сірет». Кордон громадянка України та громадянин США переходили пішки і вибрали смугу «зелений коридор». Прикордонникам пояснили, що їдуть в Україну у приватних справах, а товарів, які підлягають декларуванню, не мають.

«Під час митного контролю та перевірки речей митники виявили в багажі жінки і чоловіка незадекларовані мобільні телефони iPhone 15 Pro Max торгової марки Apple», – повідомили в Чернівецькій митниці в понеділок, 25 вересня.

За попередньою оцінкою загальна вартість тимчасово вилучених мобільних телефонів складає 584 000 грн. Працівники Чернівецької митниці відносно українки та громадянина США склали протоколи про порушення митних правил за ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі 30 відсотків вартості цих товарів. Загалом чоловік і жінка змушені будуть сплатити понад 175 тис. гривень.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews