Понад півтори тисячі людей пройшли реабілітацію у лікарнях Буковини

03.10.2023 17:54   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Понад півтори тисячі осіб отримали послуги з реабілітації  в умовах стаціонару закладів охорони здоров’я області з початку нинішнього року, ще майже шість з половиною тисяч  пройшли реабілітацію амбулаторно.

На Буковині послуги з реабілітації надають 22 заклади охорони здоров’я. Наразі розроблений план розвитку системи реабілітаційної та післяреабілітаційної допомоги на рівні області на 2023-2024 роки.

- Сьогодні працюємо над тим, щоби розширити перелік закладів охорони здоров’я, які будуть законтрактовані НСЗУ за пакетом реабілітаційних послуг. Мова йде про надкластерні та кластерні медичні заклади на території області. Маємо забезпечити надання якісної реабілітації нашим військовослужбовцям, дорослим і дітям, які мають важкі захворювання і потребують реабілітації. Надзвичайно важливим є забезпечення закладів необхідним обладнанням та фахівцями. Сьогодні потребуємо ерготерапевтів, лікарів-реабілітологів, фахівців з протезування, - зазначає перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Заплановані відкриття реабілітації у обласній  лікарні швидкої медичної допомоги, обласній дитячій клінічній лікарні, Сокирянській, Хотинській, Вижницькій багатопрофільних лікарнях інтенсивного лікування. Першочерговим завданням залишається створення реабілітаційного центру на базі обласного госпіталю ветеранів війни.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews