Замість боротьби із ворогом військові на Вижниччині ремонтували будинок комбата (ФОТО)

19.10.2023 15:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У Чернівецькій області повідомили про підозру командиру батальйону та двом військовим, які замість служби у зоні бойових дій ймовірно ремонтували будинок родички командира у Вижницькому районі. Їх підозрюють у перевищенні службових повноважень та ухилянні від військової служби.

Про це повідомили на сторінці спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону у Facebook.

За даними прокуратури, підполковник запропонував двом військовим замість служби на передовій ремонтувати будинок, який належить його близькій родичці. Вони погодилися.

Відтак впродовж чотирьох місяців офіційно вважали, що військові перебувають в районі ведення бойових дій на Сході країни. Також щомісячно вони отримували відповідну зарплату та додаткові виплати (орієнтовно по 100 тисяч).

Правоохоронці зафіксували, як підозрювані виконували будівельні роботи у Вижницькому районі. Офіцера підозрюють у перевищенні службових повноважень, а сержанта та солдата – в ухиленні від військової служби. Офіцеру загрожує до 12 років ув’язнення, а солдатам – до 10 років позбавлення волі.

Наразі розглядають питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Фото Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

 

Фото Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону
Затримання. Фото Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews