Чернівецька область - четверта в Україні по приросту податку на нерухоме майно

26.10.2023 16:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Буковина посідає 4 місце серед регіонів України по приросту податку на нерухоме майно та 7 місце по приросту плати за землю. Про це йшлося під час засідання комісії з питань мобілізації платежів до державного та місцевих бюджетів на території області.

У ньому взяла участь перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк. Також до нього долучилися голови й фахівці районних військових адміністрацій та представники Берегометської селищної територіальної громади.

Присутні обговорили проведену роботу щодо інвентаризації водних об’єктів, їх використання тощо. Також присутні обговорили стан надходжень майнових податків у поточному році.

Зокрема, земельного податку надійшло в сумі 395,3 млн грн, що на 105,3 млн грн (36,3%) більше торішніх надходжень. Натомість податку на нерухоме майно – 140,1 млн грн, що на 72,6 млн грн (у 2,1 раза) більше ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, йшлося про недобросовісних роботодавців, які нараховують своїм працівникам заробітну плату меншу від законодавчо визначеної мінімальної. За результатами опрацювання отриманої інформації у II кварталі 2023 року таких суб’єктів господарювання 789.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews