Емма Антонюк

Емма Антонюк

журналістка, проєкт "Палає"

Не знаю, чому Жадан і Соловій показали поцілунок двох жінок у своєму кліпі

26.10.2023 22:01   Джерело: CvNews
Автор : Емма Антонюк

Я прочитала реакцію духовенства про «антихристиянські цінності».
І я хочу вам сказати дещо важливе. Про цінності і любов мовою цифр.

В кінці 90-их у США досліджували підліткові самогубства. І однією з найперших причин клінічних депресій та цькувань у колі неповнолітніх була інакшість і криза самоідентифікації. Простішими словами. Діти, які розуміють, що відрізняються від свого соціального кола, відчувають вину, сором і намагаються змінитись, щоб відповідати прийнятним нормам серед однолітків. Є тільки одна проблемка. ЛГБТ-діти змінитись не можуть. І якщо ви з цим не згодні, згадаймо, що є Всесвітня Організація Охорони Здоровʼя, яка дуже чітко і однозначно висловлюється про гомосексуальність, вважаючи її не хворобою, а варіацією норми.

Американські освітяни і соціальні психологи тоді запровадили урядові та громадські проєкти, які б промовляли до дітей, що з ними все ок. Що вони варті любові і гідності. Що вони не мусять ламати свої долі і життя, через те, що «не такі».


У цих проєктах десятиліттями знімаються топові селеби, політики і бізнесмени. Обама, Гейтс, Редкліф, Гіларі Клінтон…

Знаєте, чому вони це роблять? Бо ЛГБТ - це не просто абревіатура. За цими літерами чиїсь долі, страх, біль через вину народитись меншістю.

А тепер просто прочитайте цю тезу з дослідження головою і серцем:

ЛГБТ-підлітки скоюють спроби самогубства в чотири рази частіше, ніж їх гетеросексуальні однолітки.

Хоч ВООЗ каже, що пропаганди сексуальної орієнтації не існує, ці діти щодня отримують інформацію із публічного простору про те, що вони - помилка і гріх.

Коли їх не зацькують гопніки і невігласи, це радо зроблять «милосердні» клерикали які наповнюють свої храми словами про любов.

Жадан і Соловій. Колаж РБК-Україна




Я думаю, Христина і Сергій не настільки наївні, щоб не знати, яку реакцію викличе у певного кола кадри їхнього кліпу. Я також не маю сумнівів, що вони не спраглі гайпу і жовтих заголовків (чого-чого, це їм поперек горла). Однак вони таки показали любов у своєму кліпі про любов. Не абревіатурну, як вважають священники, а людську, різну.

І хоч ми не знайомі, я їм за це дякую.

https://www.instagram.com/emmocean/

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews