У сільській школі на Буковині становили сучасний спортивний майданчик

27.10.2023 16:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Новини Буковини

У чотирьох школах західних областей України, які стали стали фіналістами проекту «Клич друзів – граймо разом!», встановили сучасні спортивні майданчики.

Попри всі труднощі нинішнього часу, значна частина українських школярів у цьому навчальному році розпочала уроки в очному форматі. Хороший спосіб адаптуватися до занять у класах – це спорт на свіжому повітрі. У цьому допомагає проект «Клич друзів – граймо разом!», мета якого – через встановлення нових сучасних спортивних майданчиків у школах популяризувати активний та здоровий спосіб життя. Завдяки ініціативі цьогоріч оновлення спортивного інвентаря отримають 14 українських шкіл.

Щороку до організаторів проекту надходять тисячі заявок від навчальних закладів з усієї країни. Бажанню української молоді займатися спортом стає на заваді банальна перепона – відсутність у багатьох школах належної інфраструктури. Водночас проект має на меті об’єднувати школярів довкола спорту і забезпечує їх умовами для реалізації власного потенціалу.

Умови участі у проекті «Клич друзів – граймо разом!»

У 2023 році на конкурс подали 1 652 анкети. Щоб перемогти, учасники мали виконати низку вимог. Насамперед слід було обґрунтувати гостроту потреби у новому майданчику, а також підтвердити мотивацію учнів та вчителів опановувати нове спортивне обладнання. Були й інші важливі критерії відбору, зокрема, наявність на території школи укриття.

Профінансувати встановлення майданчиків допомогла благодійна організація #WeAreAllUkrainians, яка у 2022 році у німецькому Гамбурзі за участі футбольного клубу HSV провела благодійний матч на підтримку України. У рамках події вдалося зібрати 150 000 євро.

З-поміж шкіл західних областей України виконати всі вимоги зуміли, зокрема:

  • Снятинський ліцей «Інтелект» Снятинської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області;
  • Рихтицька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Дрогобицької міської ради Львівської області;
  • Ліцей № 1 м. Копичинці Копичинецької міської ради Чортківського району Тернопільської області;
  • Боянський ліцей № 1 Боянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області.

Школи-переможці отримали різноманітне сучасне спортивне обладнання: вуличні тренажери, гімнастичні комплекси, бруси, тенісні столи, ворота для мініфутболу, волейбольно-тенісні стійки. Фонд також забезпечив заклади освіти м’ячами для різних видів спорту, наборами для настільного тенісу, фрізбі, ракетками для бадмінтону тощо. Окрім того, організатори підготували для учнів свято зі спортивними та інтелектуальними конкурсами, приємними та корисними призами.

Більшість шкіл уже не вперше беруть участь у таких проектах, а деякі навіть досягали успіху в інших конкурсах. Але є й такі як Снятинський ліцей «Інтелект», для якого вже перший досвід став переможним.

Об’єднує ж усі заклади посилена увага до фізичного виховання та спортивної підготовки своїх вихованців. Здебільшого учні займаються футболом, волейболом, баскетболом, настільним тенісом. Популярні також єдиноборства та бойові мистецтва, зокрема бокс та карате.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews