12 мільйонів гривень в газовій цистерні: буковинські митники завершили оцінювати контрабандні цигарки

24.11.2023 21:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вартість сигарет, незаконному вивезенню яких за кордон завадили митники, склала понад 12 млн грн.

Сьогодні в зоні діяльності Чернівецької митниці за допомогою стаціонарної скануючої системи митники виявити у газовій автоцистерні тютюнові вироби, пишуть у Митній службі.

Після демонтажу люка посадовці митниці дістали не задекларовані приховані від митного контролю у спеціально виготовленому тайнику 174500 пачок сигарет марки «Ashima» без марки акцизного збору.

Митницею складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 МКУ (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Вартість сигарет склала 12 215 000 грн.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення цих товарів через митний кордон України. Попередня вартість напівпричіпа-цистерни - 700 тис. грн

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews