У середмісті Чернівців працівники ТЦК біля храму затримали священника ПЦУ: деталі

11.12.2023 01:09   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях співробітники ТЦК затримали священника ПЦУ, який якраз йшов на вечірнє богослужіння, а через дві години відправили до Рівного.

Про це пише Zaxid.net.

"Зловили у Чернівцях під нашим храмом Параскеви, ішов на вечірню, забрали з-під храму", – повідомив у соцмережах колега затриманого священника протоієрей Микола Йоник.

Потім з'ясувалося, що священослужитель Ілля Кузюк дві години перебував у приміщенні ТЦК, після чого його вивезли до Рівного.

"Отець йшов на вечірню, яку мав відправити. Йшов не в ризі, а у звичайному повсякденному одязі. Його зупинили працівники ТЦК, як потім з’ясувалося з Сокирян, які за 140 кілометрів від Чернівців. Вислухати його, що він священик, має посвідчення, ніхто не хотів. Посадили в автомобіль і повезли, сказали, що буде служити капеланом", – зазначив у коментарі виданню священик Чернівецького єпархії ПЦУ Роман Грищук.

Згодом священника відпустили.

Водночас у службі зв’язків з громадськістю Чернівецького обласного ТЦК та СП 6 грудня відповіли журналістам, що нічого про цей інцидент не знають.

Раніше ТСН писали, чи можуть мобілізувати священників і чи можна уникнути мобілізації через релігію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews