На Буковині затримали трьох ухилянтів та організатора незаконної схеми

18.12.2023 22:36   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За кожного "клієнта" чоловік мав отримати п'ять тисяч доларів США.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Усі чоловіки не місцеві, тому шукали помічника, який допоміг би перетнути кордон.

"В ході копіткої роботи з використанням всіх можливих інформаційних каналів аналітики встановили організатора незаконного переправлення громадян через державний кордон. Далі свою роботу на оцінку "відмінно" виконали оперативники. У визначений час на одній з доріг неподалік кордону прикордонники зупинили легковий автомобіль, яким керував сам організатор протиправної схеми, місцевий житель. Його пасажирами були ті самі троє "туристів", яким переправник пообіцяв безперешкодну доставку до Румунії в обхід пунктів пропуску. За це він планував отримати з кожного "клієнта" 5 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

На усіх затриманих, які намагалися незаконно потрапити за кордон, складено протоколи про адміністративне правопорушення. Організатору незаконної оборудки загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ст. 332 ККУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews