Росія за ніч і ранок влаштувала декілька хвиль атак на українські міста: Київ, Львів, Конотоп, Одесу, Дніпро та інші

29.12.2023 10:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Росія випустила по Україні 110 ракет різного типу, окрім Калібрів.

Цієї ночі російська армія влаштувала декілька хвиль атак на українські міста. Пошкодження є в декількох регіонах. Є влучання, загиблі і поранені. Відбій тривоги в більшості регіонів оголосили після 9 ранку.

Загалом росіяни випустили близько 110 ракет, повідомив президент Володимир Зеленський. За даними Повітряних сил, ракети змінювали курс. 

null

"Сьогодні Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: «кинджали», С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505. Приблизно 110 ракет було випущено, більшу частину збито.На жаль, унаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Всі служби працюють у посиленому режимі та надають необхідну допомогу людям", – повідомив президент.

null

Речник ПС Юрій Ігнат повідомив, що стільки цілей на моніторах ще не бачили, пише Lb.ua. 

Під ударом декілька разів опинився Харків. О 7:31, а потім о 7:51 голова ОВА Синєгубов повідомив про нові удари. До того мер міста Ігор Терехов написав про обстріл близько 7 ранку.

null

"Харків знову під обстрілом – вдруге за цей ранок. Є щонайменше чотири прильоти", – повідомив мер міста Ігор Терехов.

До того, за попередніми даними, Харків обстрілювали двома видами ракет – С-300 та Х-22. Попередньо по Київському та Холодногірському районах, але інформація уточнюється. Є певні проблеми з подачею електрики для транспорта, але фахівці вже працюють над відновленням електропостачання. Поки ж задіяли тролейбуси на автономному ходу.

null

Водночас, за даними голови ОВА, по місту росіяни завдали близько 10 ударів. Загалом станом на 8 ранку росіяни провели три хвилі обстрілів міста. Станом на 8:35 внаслідок ударів окупантів по Харкову одна людина загинула, чоловік близько 35 років. Вісім осіб отримали поранення, медики надають допомогу на місці. Зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури міста: медична установа, склади, цивільні підприємтсва. Дані уточнюються.

В Одесі уламки збитого дрона пошкодили багатоповерхівку. Спалахнула пожежа. Окрім того, ворог атакував місто вранці, повідомив речник УДА Південь Братчук. Загинули двоє, поранені 15 людей.

У Сумській області, в Конотопі, внаслідок обстрілу травмовані три людини, пошкоджено багатоквартирний будинок, станцію технічного обслуговування авто, пише "Суспільне Суми".

null

У Львові – декілька влучань, місто атакували близько 10 ударних безпілотників і ракети. "Маємо загоряння на обʼєкті критичної інфраструктури у Львові. Тут без деталей. На місці працюють оперативні служби", – повідомив мер міста Андрій Садовий. 

Після атаки на критичну інфраструктуру росіяни вдарили ракетами. Є пошкодження багатоповерхівок. За попередніми даними, загинула одна людина, 13 поранені. Пошкоджено три школи і дитсадок.

У Києві вранці під час ракетної атаки пролунали вибухи. У Подільському районі горів склад на площі орієнтовно 3000 м2. Багато поранених, кількість уточнюється. Станом на 10 відомо про загиблого і 17 поранених. Проводиться пошук потерпілих. В Святошинському районі зафіксовано загоряння житлового незаселеного багатоповерхового будинку. На іншій локації є загорання трьох припаркованих автомобілів. Обидві пожежі ліквідовано. Виявлено одного потерпілого. В Шевченківському районі, попередньо, є пошкодження житлового будинку. Загорання на території гаражів ліквідовано. Також зафіксована пожежа на території складських приміщень і на нежитловій забудові. Попередньо, шість постраждалих. В Дарницькому районі є пошкодження житлових будинків. Пошкоджено будинки у приватному секторі. 

У Дніпрі теж було чути вибухи. "Є постраждалі та загиблі. Всі місцеві служби повністю напоготові та працюють разом з ДСНС під керівництвом ВЦА", – повідомив мер Філатов. У МОЗ повідомили, що пошкоджено медзаклад, але, на щастя, медики і пацієнти були в укритті.

За оновленими даними від голови ОВА, попередньо постраждали майже півтора десятка людей. Чотири – загинули.

null

У Дніпрі – "приліт" по торговельному центру. Виникла пожежа. Понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок (у ньому всі були в укритті, без постраждалих). Загинули четверо, поранені 15 людей.

У Запоріжжі загинула жінка, 10 поранені. Цілями ворога стали території кількох підприємств міста. Одна з ракет влучила по відкритій місцевості, ще одна зруйнувала приватний будинок. Пошкоджено багатоповерхівки в одному з районів обласного центру.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews