На Буковині згорів будинок Михайла Жара (Лонгина)

03.01.2024 10:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Місцеві жителі впевнені, що будинок митрополита підпалили.

2 січня близько четвертої години ранку загорівся будинок, у якому живе митрополит Банченський Лонгин. Сам митрополит Лонгин не постраждав, проте дах будинку згорів повністю, а саме житло більше непридатне до проживання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Люди впевнені, що йдеться саме про підпал будинку зловмисниками. Нагадаємо, що намісник важко хворий і нещодавно пережив операцію», – йдеться у повідомленні.

Митрополит Лонгин (Жар) є архієреєм УПЦ з титулом «митрополит Банченський», вікарієм Чернівецько-Буковинської єпархії. З 2008 року обіймав посаду намісника Вознесенського Баченського чоловічого монастиря, з якої його було звільнено 25 вересня 2023 року рішенням Священного Синоду УПЦ.

15 грудня, стало відомо, що у "Патріарший календар" від РПЦ увійшли усі єпископи УПЦ МП.

Серед них - семеро служителів церкви УПЦ МП із Буковини, зокрема: митрополит Київський і всія України, предстоятель УПЦ МП Онуфрій, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Банченський, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії Лонгин, архієпископ Хотинський, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії Веніамін, єпископ Герцаївський, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії Силуан, єпископ Новоселицький, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії Клеопа, єпископ Коломийський та Івано-Франківський Нікіта (який із 2014 року перебував на посаді секретаря Чернівецько-Буковинської Консисторії).

Нагадаємо, представники УПЦ МП заперечують приналежність до РПЦ, хоча новим календарем від РПЦ московський паріарх кіріл розвіяв вщент це заперечення.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews